Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Direktmarknadsföring

Överklagar böter för medicinreklam

Publicerad: 28 Mars 2013, 06:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

Hälsokostkoncernen Life Europe överklagar kammarrättens beslut om att de ska betala vite för att ha publicerat en otillåten annons. I stället skyller de på dotterbolaget.


750 000 kronor. Så mycket dömdes Life Europe, som äger hälsokostkedjan Life, att betala i vite för att ha publicerat en förbjuden annons för produkten Chisan.

Enligt reklamen skulle produkten Chisan, som bland annat innehåller extrakt av Rosenrot, hjälpa mot trötthet. Däremot utelämnades information om att produkten inte bör användas i mer än två månader och att läkare bör konsulteras om symptomen kvarstår – trots att Läkemedelsverket krävt det.

Nu överklagar Life Europe beslutet till högsta förvaltningsdomstolen för att slippa betala. I sitt överklagande skriver Life Europe att det är deras dotterbolag Life butiksdrift som har stått för marknadsföringen som lett till vitet.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.