Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

ÖoB lämnar Postnord – väljer SDR

Publicerad: 19 november 2020, 14:24

Avtalet är värt ”mycket” säger SDR:s tillträdande vd Henrik Olsson.

Foto: Press

ÖoB, som lägger stora resurser på oadresserad direktreklam, har valt att ingå avtal med Svensk Direktreklam. Därmed över de Postnord som reklamutgivare.


Ämnen i artikeln:

Svensk DirektreklamDirektreklam

ÖoB har valt att avsluta sitt samarbete med Postnord och istället använda sig av Svensk direktreklam (SDR) för att nå ut med sin reklam. Uppdraget börjar gälla från och med årsskiftet. 

Tillsammans med tv är oadresserad direktreklam Öob:s huvudsakliga mediekanal. 

Varför har ni valt att avsluta med Postnord och istället välja SDR?

– Vi ser löpande över vår mediemix och mediestruktur. Vårt samarbete med Postnord är ett bra samarbete – men tiderna ändras och så även förutsättningar. Den nya set-up vi skapar tillsammans med SDR driver såväl effektivitet som snabbhet och är en del i vår totala mediemix och marknadsbearbetning. Bitarna faller väl på plats,säger Fredrik Johanson, kommersiell chef på ÖoB, till Dagens Media. 

Vad hoppas ni uppnå genom det nya samarbetet?

– Vår förväntan är att samarbetet med SDR ger oss viktiga delar i utvecklingen av ÖoB. Vi har under vår pilot och förhandlingarna haft en mycket lösningsorienterad och kreativ process – den räknar jag med blir en del av vårt samarbete. 

Henrik Olsson, tillträdande vd för SDR säger att det nya samarbetet är viktigt utifrån två aspekter.

– ÖoB är en av Sveriges största köpare av Oadresserad direktreklam, så självklart har det betydelse för vår fortsatta resa mot att vara den som efter 2021 kommer att leverera reklam, lokaljournalistik och samhällsinformation hem till Sveriges hushåll under helgen.  Vår helgdistribution för detaljhandeln har nu blivit ännu mer intressant för konsument i och med partnerskapet med ÖoB, säger han. 

Hur mycket är uppdraget värt?

 – Mycket. Våra affärsöverenskommelser är däremot mellan oss och våra partners.

Hur långt just detta avtal sträcker sig vill inte Henrik Olsson avslöja men säger att deras affärsöverenskommelser generellt sträcker sig från 12 månader till flera år.

Förutom ÖoB har SDR under hösten även vunnit kunderna Willys, Tempo och Handlarn. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev