Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

Hon blir Swedmas nya vd

Publicerad: 15 januari 2018, 11:49
Uppdaterad: 15 januari 2018, 14:49

Tore Thallaug, Foto Janne Næss. Malin Anglert, Foto: Pressbild

"Det ska bli oerhört kul och utmanande, säger Malin Anglert som ska driva Swedmas förändringsresa.


Ämnen i artikeln:

Swedma

Det blir Malin Anglert som tar över vd-stolen på Swedma efter avgående Tore Thallaug. Den 22 januari kliver hon på sitt nya jobb, skriver Swedma på sin sajt.

Malin Anglert har 20 års ledarerfarenhet från telekombranschen, med fokus på förändringsledning. Hon har bland annat varit marknadschef, säljchef och kundservicechef, och har jobbat med kundsegment inom såväl B2C som B2B. Närmast kommer hon från Telia.

– Det ska bli oerhört kul och utmanande att leda denna förändringsresa tillsammans med medarbetare, medlemmar och associerade medlemsföretag. Särskilt nu när branschen befinner sig mitt i en genomgripande omvandlingsfas, kommenterar Malin Anglert.

Den nyrekryterade vd:n kommer att leda den av medlemmarna initierade förnyelsen – Swedmas förändrings- och utvecklingsresa, där fokus ligger på den datadrivna transformationen av marknadsföringen. Swedmas nya vision är att vara ”vägledande i den datadrivna transformationen av marknadsföringen”, vilket betyder att tyngdpunkten flyttas från direkt till datadriven kommunikation. Denna nya vision innebär en översyn av Swedmas tre ben: opinion, rådgivning och engagemang, skriver organisationen på sin sajt.

Marie Bratani Olsson är Swedmas styrelseordförande:

– Styrelsen hälsar Malin välkommen och vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Tore Thallaug för de år som han mycket förtjänstfullt har representerat Swedma och hela branschen. Vi tycker att det är särskilt värt att tacka för det arbete Tore lett med att föra Swedmas talan i dialogen med politiker i både Sverige och EU, där framförallt arbetet med GDPR och det kommande eprivacy-direktivet drivits. Vi hoppas att Tore inte trappar ner helt, utan i någon form stannar kvar i branschen. Tack Tore, kommenterar hon.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Swedma

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.