Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Direktmarknadsföring

Fredrik Reinfeldt till Guldnyckeln

Publicerad: 17 december 2014, 04:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

UPPDATERAD. Fredrik Reinfeldt blir dragplåster på Guldnyckelns inspirationsdag, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

GuldnyckelnFredrik Reinfeldt

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt aviserade sin avgång från statsministerposten på valnatten.

Han har sedan dess hållit låg profil.

Nu står det klart att Swedma, branschorganisationen för direktmarknadsföring, har lyckats anlita Fredrik Reinfeldt som dragplåster till Guldnyckelns inspirationsdag.

Tore Thallaug, vd på Swedma, menar att Fredrik Reinfeldt "var med och ritade om spelplanen för svensk politik och hade en framtoning som fungerade" och dessutom hade "verktygen för att nå ut till målgruppen på ett effektivt sätt", vilket gör att man kan dra paralleller med framgångsrika direktmarknadsföringskampanjer.

– Vi blev jätteglada när Fredrik Reinfeldt tackade ja. Vi har en väldigt bra mix på talarlistan, och vi tror att hela Guldnyckelnevenemanget får lite extra syre av detta.

Hur fick ni Fredrik Reinfeldt på kroken?

– Vi frågade, och fick ett ja.

Han har hållit låg profil efter valet, var det svårt att få tag på honom?

– Det var naturligtvis lite svårt, men det var inget dramatiskt. Som med alla talare hade vi en process där vi ställer frågor, får svar, och ibland får ligga på lite.

Vad är briefen till den forne statsministern om vad ni vill att han ska tala om?

– Han vet ju vad vi sysslar med, och all typ av kommunikation blir alltmer av direkt karaktär oavsett om det handlar om att sälja tjänster eller politik.

– Förra året hade vi Jim Messina som huvudtalare, som hjälpte Obama att vinna valet med hjälp av big data. Detta blir ett bra sätt att följa upp det på. I dag jobbar man alltmer med bakgrundsinformation för att nå sina målgrupper.

Hur reagerade du när Fredrik Reinfeldt tackade ja?

– Det var jättekul. Vi har ju alltid en önskelista på folk som är i branschen, eller folk som vi tror kan inspirera. Fredrik stod högt på den listan. Vi visste ju att han skulle trappa ned inom politiken, och i och med det tänkte vi att han kanske skulle vilja bjuda lite på sig själv och dela med sig av sina kunskaper.

Fredrik Reinfeldt blir huvudtalare på Guldnyckelns inspirationsdag, som går av staplen den 19 mars, bara tre dagar före Sverige går till extraval.

Nyligen presenterades hela juryn för tävlingen Guldnyckeln, som belönar Sveriges bästa direkt- och relationsmarknadsföring.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev