Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Zlatan rundar medierna – startar egen kanal

Publicerad: 9 Oktober 2013, 08:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

UPPDATERAD. Hans konfliktfyllda förhållande till journalister är välkänt. Nu startar Zlatan en egen kanal – för att prata direkt med sina fans.


Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimovic

– Med Zlatan Unplugged får jag en personlig kanal för mina åsikter, kommentarer och funderingar. Direkt till mina fans, utan filter. Det kommer att handla om fotboll, landslaget, PSG och livet runt omkring. Du kan också ta del av mina tankar innan och direkt efter match, före alla andra, säger Zlatan Ibrahimovic, i ett pressmeddelande.

Planen är att bland annat publicera bilder och videoklipp från vardagen i PSG. Kanalen – som heter ”Zlatan Unplugged” – kommer att finnas i appen Mikz. Resten av appens innehåll handlar till stor del om att ge sina användare rabatterbjudande.

– Det är så klart jätteskoj att Zlatan väljer att arbeta med oss som sin personliga kanal. Hos oss behåller han rättigheterna till allt innehåll, vilket man ofta inte gör på andra digitala plattformar, säger Christer Björk, vd på Danir Marketing, som utvecklar och marknadsför Mikz, till Dagens Media.

Hittills har appen 150 000 användare, berättar Christer Björk. Målet är 500 000 svenska användare till årsskiftet.

– Det här ökar självklart fokus på oss och det gör att större varumärken får upp ögonen för oss. Till exempel har sedan tidigare Burger King valt oss som sin officiella app.

Nästa steg för Danir Marketing är att lansera Mikz på fler marknader. Om några veckor gör man sitt intåg i Frankrike, men även Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien och övriga Skandinavien är intressanta för bolaget.

– Hittills har vi levt lite i skymundan och marknadsfört oss väldigt lite. Det som skiljer oss mot många andra är man med Mikz verkligen kan bygga lojalitet och skapa återköp. Dessutom kan företagen flytta över sina kundklubbar till oss och slipper skapa en egen app.

<iframe width="468" height="351" src="//www.youtube.com/embed/tpSMo3tLUr0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimovic

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.