lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Zalster öppnar i New York

Publicerad: 20 februari 2019, 13:35

Bild 1/2  Medgrundaren och vd:n Albin Stööp i New York.

Foto: Zalster

Zalster tar sig över Atlanten och slår upp dörrarna till nytt kontor i New York. ”Vi har väldigt stora konkurrenter i USA”, säger vd Albin Stööp om de tuffa utmaningarna framöver.

Ämnen i artikeln:

InstagramFacebook

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Start-up bolaget Zalsters affärsidé går ut på att hjälpa kunder att automatisera och optimera annonser via både Facebook och Instagram med hjälp av AI.

Nu öppnar bolaget upp nytt kontor i New York och från och med nästa vecka kommer Emma Kinnås och Emma Janerfeldt vara på plats på heltid för att starta upp verksamheten. 

Albin Stööp, medgrundare och vd för Zalster berättar att expansionen drog i gång i höstas då bolaget blev uttagna av Svensk-Amerikanska Handelskammaren för att få hjälp med en etablering i USA. 

I och med etableringen i USA startar Zalster upp ett nytt amerikansk dotterbolag och resultaten kommer redovisas separat från det svenska bolaget. 

– Den nordamerikanska annonsmarknaden har generellt en annan mognadsgrad för den typen av tjänst som vi tillhandahåller. Vi tror att vår produkt kan tas det emot väldigt väl, jämfört med den skandinaviska marknaden där man ligger lite mer efter när det gäller marknadsbudget och teknologi, säger Albin Stööp, till Dagens Media. 

Den största utmaningen kommer bli att konkurrera mot redan etablerade och stora bolag inom området. 

– Vi har väldigt stora konkurrenter i USA, bolagen är stora och har funnits länge i förhållande till den här typen av produkt. Ju större man är, desto bättre brand har man indirekt sett. Men i och med at vi är mindre, nya och snabbare så har vi en helt annan nivå på vår plattform. Jag tror att vi har mycket mer innovationslösningar än de befintliga bolagen som kanske har blivit lite för stora för sitt eget bästa. 

Hur ska ni få kunder i USA att upptäcka er?

– Vi kommer arbeta med digital marknadsföring som vi har sett fungerar väldigt väl mot B2B-segmentet, det är en väldigt stor kanal för oss. Vi kommer också utforska diverse partnerskap vilket kan ge en annan språngbräda. 

Zalsters officella bokslut är ännu inte klart men Albin Stööp säger att bolagets omsättning för 2018 landade på strax under 10 miljoner. Det går att jämföra med 2017 års omsättning som låg på 3,7 miljoner kronor. Rörelseresultatet kommer i sin tur landa på ”plus minus noll” för 2018. 

– Till 2019, borträknat USA, räknar vi med att kunna gångra omsättningen med minst 2,5. 

Och resultatmässigt?

– Vi kommer inte öka personalstyrkan så det kommer inte påverka resultatet så mycket. Men den stora frågan är om verksamheten i USA tar fart snabbt så kanske vi kommer återinvestera i det amerikanska bolaget, vilket gör att det kanske inte blir en större vinst.

Zalster grundades i slutet av 2015 av Albin Stööp, Antonios Kioksoglou och Nathanael Andersson. På huvudkontoret i Göteborg arbetar totalt 21 medarbetare. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev