fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Youtubes vd slutar efter nio år

Publicerad: 17 februari 2023, 09:09

Foto: Steve Jennings + Unsplash

Youtubes vd Susan Wojcicki lämnar vd-posten efter nio år och ersätts av Neal Mohan.

Ämnen i artikeln:

YoutubeNyheterGoogle

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Susan Wojcicki har arbetat totalt 25 år på Youtubes moderbolag Alphabet och nio år som vd för Youtube. Men på torsdagskvällen meddelade hon i ett blogginlägg att hon lämnar sin roll eftersom hon anser att ”tiden är rätt” och känner sig trygg med att Youtube har ett bra ledarteam på plats. 

”I dag, efter nästan 25 år här, har jag bestämt mig för att ta ett steg tillbaka från min roll som chef för Youtube och starta ett nytt kapitel där jag fokuserar på min familj, hälsa och personliga projekt som jag brinner för”, skriver Susan Wojcicki.

Hon behåller dock en rådgivande roll inom på moderbolaget och fortsätter i den delvis att vara delaktig i Youtubes verksamhet.

Neal Mohan, i dag chief product officer på Google och en del av Susan Wojcickis team, går in som senior vice president och chef för Youtube.

Susan Wojcicki kommenterar valet av efterträdare:

”Med allt som pågår inom Youtube Shorts, streaming och prenumerationer, tillsammans med löften om AI, ligger Youtubes mest spännande möjligheter framför oss, och Neal är rätt person att leda oss.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev