Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Youtubers kritiserar Guldtuben

Publicerad: 24 april 2018, 09:28
Uppdaterad: 24 april 2018, 09:30

foto: montage/skärmdumpar

Missnöjda Youtubers riktar kritik mot Guldtuben-galan. På sociala medier har hashtaggen #riggtuben fått spridning. Nu vill Joakim "Jockiboi" Lundell starta en egen gala, skriver Breakit.


Ämnen i artikeln:

Guldtuben

Guldtuben har arrangerats i flera år och samproduceras i år av Splay och United influencers. I går presenterades de nominerade i årets gala.

Kort efter att de nominerade offentliggjorts riktade youtubern Joakim "Jockiboi" Lundell kritik mot galan och protesterade under hashtaggen #Riggtuben. Ett antal profiler backar upp honom, skriver Breakit.

Joakim Lundell menar att Splay och United Influencers premierar sina egna profiler i tävlingen.

"Ben Mitkus och jag kommer försöka ordna en gratisgala åt er där vi och 100-tals andra kreatörer som vägrar ta denna korruption finns och kan träffa er och uppträda och så vidare", skriver Joakim "Jockiboi" Lundell på sin Instagram story.

Jurymedlemmen Emanuel Karlsten har svarat på kritiken i ett blogginlägg, där han förklarar juryns ståndpunkt och riktlinjerna för att nomineras i Guldtuben.

Guldtubens presstalesperson mejlade Breakit i tisdags morse och säger bland annat att: "juryn utses av en oberoende juryordförande och att det räcker med att titta på nomineringarna för att se att det inte bara är kreatörer hos de stora nätverken som väljs ut," skriver Breakit.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Guldtuben

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev