Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Youtube utser sajtens bästa reklamfilm

Publicerad: 19 Maj 2015, 05:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

Tjugo filmer kan bli framröstade som den bästa reklamfilmen på Youtube – någonsin. Forsman & Bodenfors "The Epic Split" är ett av de nominerade bidragen.


Ämnen i artikeln:

YoutubeForsman Bodenfors

För att fira sin tionde födelsedag anordnar Youtube en tävling där användare kan rösta fram den bästa reklamfilm som har lagts upp på sajten under åren. Ett av de nominerade bidragen är Volvo Trucks film "The Epic Split feat. Van Damme" som har gjorts av Forsman & Bodenfors.

– De senaste åren har Youtube gått från att vara en plattform där man tittar på katter som åker skateboard till att bli en viktig del för att nå olika målgrupper och där företag verkligen kan engagera sina konsumenter, säger Farshad Shadloo, kommunikationsansvarig på Google, till Dagens Media och fortsätter:

– Det här handlar om att identifiera den populäraste reklamfilmen genom tiderna. De nominerade bidragen har alla varit populära och folk har engagerat sig och pratat om dem. Nu låter vi allmänheten rösta.

Tävlingen genomförs i samarbete med Webby Awards som tillsammans med Google har tittat på alla de filmer som hamnat på Youtubes topplista över reklamfilmer under de senaste tio åren. Därifrån har 20 filmer valts ut.

Tävlingen pågår i tio dagar framåt.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeForsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.