Youtube testar dubbla videoannonser

2017-12-18 07:43  

Kan bli en guldgruva för plattformen som dagligen har sju miljarder visningar.

Youtube experimenterar med sitt annonserbjudande, rapporterar Breakit. I en dryg månad har plattformen visat upp två annonsklipp – så kallade pre rolls – före huvudinnehållet, istället för en, för en utvald skara användare.

Google Sveriges kommunikationschef Farshad Shadloo, kommenterar till nyhetssajten:

– Vi experimenterar genomgående med såväl funktion som utseende på Youtube för att förbättra upplevelsen för användare, kreatörer och annonsörer. I detta fall håller vi för närvarande på att testa multipla annonser, det vill säga två annonser i taget. Experimentet omfattar endast en väldigt liten del av vår trafik på sidan, säger han.

Youtube tar betalt med cirka hundra kronor per tusen visningar av en pre roll, och har dagligen totalt sju miljarder visningar. Om testet med dubbla annonser blir verklighet skulle det kunna bidra till en enorm intäktsökning för plattformen och innehållsskapare, som till exempel influencers och deras nätverk, som livnär sig på bland annat annonser.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt