Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Youtube tar bort tv-vänlig funktion

Publicerad: 16 september 2019, 14:08

Youtube är sedan 2006 ägt av Google.

Foto: Kon Karampelas via Unsplash

Youtube flaggar nu för att man tänker ta bort gränssnittet ”Leanback”, speciellt anpassat för datorer kopplade till tv-apparater.


Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Webbversionen av gränssnittet Leanback lanserades 2010. Från början var Leanback tänkt att användas av den som inte ville söka aktivt och navigera mellan videor. Användaren tryckte igång tjänsten, varpå gränssnittet lät videorna rulla. Med tiden har Leanback dock utvecklats och numera är det speciellt anpassat för datorer kopplade till tv-apparater. 

Men nu står det klart att Leanback är på väg att försvinna, något som annonseras i ett meddelande för den som använder tjänsten. Det rapporterar Engadget.com.

Youtube är sedan 2006 ägt av Google. Anledningen till att Youtube nu tar bort Leanback är inte känd. Omni skriver att flera experter tror att det kan ha att göra med att gränssnittet möjliggör användare utanför appen. Till exempel har Leanback gjort det möjligt för Amazon att komma åt Youtube via företagets Fire TV-enheter, även om Google dragit in sin officiella app på plattformen. 

Läs mer: Även ATG pausar Youtube-reklam 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev