Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Youtube-stjärnan Clara Henry krävs på skatteböter – redovisade inte tittarintäkter

UPPDATERAD. Youtube-stjärnan och författaren Clara Henry redovisade inte tittarintäkter. Nu krävs hon på storbelopp av Skatteverket.

Jon Demred


Publicerad: 02 Februari 2016, 11:45
Uppdaterad: 02 Februari 2016, 13:17

Ämnen i artikeln:

Splay

Clara Henry finns med på listan från Veckans Affärer.

Foto: Youtube

Skatteverket har granskat Clara Henry, aktuell med boken "Ja jag har mens, hurså?". Bloggaren, tv-profilen, författaren och Youtube-stjärnan krävs nu på 100 000 kronor av Skatteverket.

Orsaken är att hon inte redovisat ersättning som hon ska ha fått av det amerikanska MCN-nätverket Fullscreen Inc under åren 2013 och 2014 för tittarna på hennes Youtube-kanal.

Clara Henry var en av Youtube-profilerna som var föremål för en g ranskning som SVT Nyheter utfört av smygreklam i sociala medier. Hon riktade senare skarp kritik mot SVT som hon menade svartmålade henne och andra "som faktiskt är transparenta med reklam".

 

En tidigare version av artikeln gjorde gällande att intäkterna Clara Henry inte redovisat kom från det svenska nätverket Splay. Det stämmer inte och uppgiften är nu rättad.

Ämnen i artikeln:

Splay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.