Youtube-stjärnan Clara Henry krävs på skatteböter – redovisade inte tittarintäkter

2016-02-02 12:45  
Clara Henry krävs på 100 000 kronor av Skatteverket Foto: Youtube

UPPDATERAD. Youtube-stjärnan och författaren Clara Henry redovisade inte tittarintäkter. Nu krävs hon på storbelopp av Skatteverket.

Skatteverket har granskat Clara Henry, aktuell med boken "Ja jag har mens, hurså?". Bloggaren, tv-profilen, författaren och Youtube-stjärnan krävs nu på 100 000 kronor av Skatteverket.

Orsaken är att hon inte redovisat ersättning som hon ska ha fått av det amerikanska MCN-nätverket Fullscreen Inc under åren 2013 och 2014 för tittarna på hennes Youtube-kanal.

Clara Henry var en av Youtube-profilerna som var föremål för en granskning som SVT Nyheter utfört av smygreklam i sociala medier. Hon riktade senare skarp kritik mot SVT som hon menade svartmålade henne och andra "som faktiskt är transparenta med reklam".

 

En tidigare version av artikeln gjorde gällande att intäkterna Clara Henry inte redovisat kom från det svenska nätverket Splay. Det stämmer inte och uppgiften är nu rättad.

Jon Demred

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt