Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Youtube skärper reglerna

Publicerad: 12 Februari 2018, 08:52
Uppdaterad: 12 Februari 2018, 08:52

Youtube inför hårdare regler för att snabbare kunna agera när användare publicerar olämpligt innehåll på plattformen.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Youtube skärper reglerna för sina användare när det kommer till innehåll, rapporterar Techcrunch. I ett blogginlägg skriver Youtube att de har tydliga regler kring vad som är okej och inte, men att de nu skärper reglerna för att snabbare kunna agera när en användare publicerar något olämpligt.

Konsekvenserna kan exempelvis handla om att pausa, ställa in eller ta bort en Youtubers originalinnehåll. Det kan även handla om att ta bort en kanals möjlighet att visa annonser eller stoppa klippen från att rekommenderas på startsidan.

I blogginlägget erkänner Youtube också att de i vissa fall hade kunnat agera snabbare och kommunicerat med omgivningen bättre.

Nyheten om att Youtube skärper sina regler kommer samma dag som de meddelar att de tillfälligt stoppar all annonsering på Logan Pauls Youtubekanal på grund av hans "beteendemönster" den senaste tiden.

Det var i januari som Youtube-stjärnan filmade och skämtade om en död man i Aokigaharaskogen i Japan. I förra veckan riktades återigen stark kritik mot Youtubern efter att han bland annat gett döda råttor elchocker och kastat dem i en soptunna.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.