Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Youtube rullar ut tjänst för streamad tv

Publicerad: 1 mars 2017, 12:23
Uppdaterad: 1 mars 2017, 13:15

Youtube lanserar live tv-erbjudande. Foto: Skärmdump från Youtube

Youtube lanserar ny tjänst, vilket ger människor tillgång till innehåll från kanaler som CBS, FOX och NBC via Youtube. "Vi är i en bra position för att återuppfinna hur tv fungerar", säger Youtubes produktchef.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Youtube lanserar ny tjänst för att streama tv från över 40 olika kanalhus, bland annat ABC, CBS, FOX och NBC, skriver Techcrunch.

Google har arbetat på tjänsten under flera års tid och nu avslöjar Youtube vad prislappen ligger på. För 35 dollar i månaden kan man få tillgång till tjänsten på sex olika konton.

Tjänsten kommer dock bara rullas ut på marknader som kan erbjuda innehållsrika lokala live-flöden som L.A., New York och Philadelphia.

– Vi känner att vi är i en bra position för att återuppfinna hur tv fungerar. Det finns inget annat företag i världen som har mer erfarenhet av att ge högkvalitativ video över internet, appar som inte kraschar och sömlös integration med mobil och webb, säger Youtubes produktchef Neal Mohan, enligt Techcrunch. 

Youtube kommer även erbjuda kunder en personlig DVR (digital video recorder) som spelar in video i ett digitalt format. DVR:en är även molnbaserad och tar aldrig slut på utrymme, till skillnad från traditionella kabel-tv-spelare. 

Den är personlig på det sättet att den kommer erbjuda kunden skräddarsydda rekommendationer baserade på vad kunden tittat på eller spelat in.

Det återstår att se hur många kunder som kommer skriva upp sig för att testa Youtube TV men klart är att potentiella kunder definitivt finns. Förra veckan meddelade Youtube att människor lägger ned 1 miljard timmar på Youtube-klipp under bara en dag.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.