Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Youtube lanserar verktyg för välgörenhet

Publicerad: 31 Augusti 2018, 11:12
Uppdaterad: 31 Augusti 2018, 11:14

Välgörenhetsorganisationen "Hope for paws" använder Youtube Giving.

Donationsmöjligheter och välgörenhetskampanjer förenklas med "Youtube Giving".


Google lanserade den 30 augusti ”Youtube Giving”, som består av en rad tjänster som underlättar för välgörenhetsverksamhet på plattformen. Till att börja med rör det sig om betaversioner som testkörs i USA och Kanada, skriver Youtube på den egna bloggen.

Med ”Youtube Giving” kan innehållsskapare och certifierade välgörenhetsorganisationer till exempel bädda in kampanjer i anslutning till videos och livesändningar. Via en knapp kan användare sedan med lätthet välja att göra donationer. Det finns även möjlighet för flera organisationer eller kreatörer att ha gemensamma välgörenhetskampanjer som visas upp i flera kanaler samtidigt.

I "Youtube Giving" ingår även en matchningsfunktion som gör det möjligt att uppmana andra till att matcha en välgörenhetskampanj. Dessutom lanseras ”Super chat for Good” där hela kostnaden för att se en premiumvideo eller följa en livesändning helt och hållet går till ett välgörande ändamål.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.