Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Young Lions-vinnarna bloggar på Dagensmedia.se

Publicerad: 23 juni 2009, 08:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Nikolina Gorupec och Marika Björklund, som just nu tävlar för Sverige i reklam-VM i Cannes, bloggar på Dagensmedia.se.


Nikolina Gorupec och Marika Björklund vann i våras den svenska uttagningen till Young Lions – där de bästa unga reklamarna i världen tävlar – i kategorin media.

Juryns motivering:

"Årets vinnare i kategori 'media' inleder sin presentation i ironi och med en skämtsam anda. Den mediestrategi som följer är dock långt ifrån på skoj utan snarare både proffsig, väl genomtänkt, visionär och verklighetsförankrad. Gruppen har börjat med att ta reda på hur målgruppen fungerar, tänker och därefter agerar vilket är grunden i all smart medieplanering. Vis av insikt tas sedan konsumentinsikten ner tydligt och logiskt i mediestrategin där volontärer, ambassadörer, fördjupade och redaktionella samarbeten är prioriterade och utgör vitala delar i aktiverandet av en relativt begränsad budget. När cirkeln sluts och vi kommer till den del där strategin antar konkreta lösningar och utgörande så kapitulerar vi totalt. Stick hem och packa sandaletter och solhatt – ni ska till Cannes!"

Nikolina Gorupec och Marika Björklund befinner sig under veckan i Cannes, där de tävlar mot andra unga medie- och reklammänniskor från hela världen.

Du kan följa deras strapatser i Cannes i den här bloggen, http://younglions.dagensmedia.se, på Dagensmedia.se.

Dagens Medias redaktion på plats i Cannes – Madeleine Östlund, Niclas Rislund och Fredrik Svedjetun – bloggar på http://cannes.dagensmedia.se/.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.