Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Workey i storbråk med säljbolag – alla anställda går

Publicerad: 24 Maj 2011, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Efter mindre än två månader har jobbsajten Workey och säljbolaget Asp säljutveckling valt att gå skilda vägar. Samtidigt har alla säljare tvingats säga upp sig från Asp säljutveckling på grund av arbetsbrist.


Det var den 1 april som Workey och Asp säljutveckling påbörjade sitt samarbete. Men redan nu har affären – som dagensmedia.se skrev om den 9 maj – fått ett abrupt slut.

Samtliga säljare på Asp säljutveckling har tvingats gå – och nu anklagar vd:n Valentino Rongione Workey för det misslyckade samarbetet.

– Det var inte direkt som jag tänkt mig. Framför allt var personalen mycket missnöjd med alla förändringar som sker hos Workey, säger han.

Enligt Valentino Rongione havererade samarbetet dels på grund av missnöjet mot Workey, men också på  grund av att leverantörsavtalen har varit "undermåliga".

– Avtalen är så svagt skrivna. Jag säger som investerarna och Bonnier har sagt tidigare, att samarbetet med Workey inte är vad vad jag väntade mig.

Totalt sett är det sex personer som har tvingats gå, varav två personer plockade med sig avtalen med leverantörerna Resumé och Dagens Medicin.

– Det är klart att luften gick ur många när Resumé, en av våra viktigaste partners, sa upp avtalet och tog med säljaren. Vi har inte råd att vara så stora utan det avtalet.

Ni har bara arbetat ihop sedan den 1 april, varför blev det så här?

– Ska jag vara objektiv så finns det två sätt att se det på. Vi har inte sålt tillräckligt mycket och det har inte funnits tillräckligt mycket att sälja. Samtidigt var allt så bråttom hela tiden så jag hann inte med att göra mina bedömningar.

– Det här är en soppa. Det finns inte på kartan att jag skulle samarbeta med dem igen och det vill nog inte Workey heller, säger Valentino Rongione.

Lisa Hemph på Workey tillbakavisar kritiken, men hänvisar till en sekretessklausul mellan Workey och Asp säljutveckling som gör att hon inte kan kommentera avtalen.

Hon väljer dock att ändå ge en kort kommentar via mail:

– Workey har sagt upp samarbetet med Asp Media. Personalen fick själva ta ställning till om de ville ta anställning hos ASP Säljutveckling. Vi har precis signerat ett nytt samarbetsavtal med Resumé och det finns ett fortsatt samarbete mellan Workey och Bonnier.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.