Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Wisely blir bemanningsföretag

Publicerad: 15 Januari 2009, 08:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Den digitala kommunikationsbyrån börjar med uthyrning av personal. "Vill man göra mer än bara internetkampanjer måste man ha rätt folk både på byråerna och hos kunderna", säger Kenneth Danielsson, vd på Wisely.


Kenneth Danielsson, vd på Wisely. Strax innan jul uppdaterade Wisely sin sajt med information om möjligheterna att hyra en online manager.

- Vi testar oss fram lite, vi har inte gjort någon marknadsföring för detta men vi tror att det finns ett behov av kompetent folk, säger Kenneth Danielsson.

Enligt honom är organisationerna hos företag väldigt skiftande när det kommer till kompetens om nätet.

- När det inte finns någon person dedikerad den här uppgiften så betyder det att vi får svårare att få förståelse för det arbete som behöver göras för att sätta en större digital strategi.

Efterfrågan på personer med kompetens inom digitala medier, med förståelse för både teknik, affärssystem, marknadsföring och affärer är stor enligt Kenneth Danielsson.

- Jag ser två målgrupper, dels den där någon går på föräldraledighet eller någon slutar och man behöver få in någon i väntan på rekrytering eller hos ett företag som är i en uppstartsfas och man inte riktigt vet vilken kompetens man är ute efter.

Planerna har funnits på att starta ett helt separat bolag enbart för bemanning och med utbildningsinsatser från Wisely, men än så länge är det enbart interna idéer.

Bland Wiselys kunder uppskattar Kenneth Danielsson att runt 40 procent har en dedikerad person med ansvar för onlinestrategier och liknande.

- Det har fått högre prioritet de sista två, tre åren men det är fortfarande inte den roll som är bland de första rekryteringarna.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.