Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Widespace tar in 27 miljoner i riskkapital

Publicerad: 29 Juni 2012, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:17

Det mobila annonsnätverket Widespace ska växa vidare med riskkapital.


Ämnen i artikeln:

Widespace

Widespace är, utöver ett mobilt annonsnätverk, också ett teknikbolag. Bolaget har tagit fram ett annonshanteringssystem för mobilen som, enligt egen utsago, nu används i fler än 100 länder. För att växa vidare tar de nu in 27 miljoner kronor i riskkapital. Bolagen som går in i Widespace är Industrifonden och Northzone.

– Att få in dem som investerare är mycket goda nyheter både för oss och våra kunder. Det betyder att vi kan fortsätta att utveckla ännu mer innovativa produkter och lägga in en högre växel i vår expansion, säger Henric Ehrenblad, ordförande och en av grundarna till Widespace.

Han fortsätter:

– Det är Northzone som leder investeringen, och Northzone ledde även investeringen till Spotify för några år sedan. Northzones Pär-Jörgen Pärsson, som sitter i Spotifys styrelse, tar plats också i Widespaces styrelse.

Johan Englund, investeringsansvarig på Industrifonden, tar också en plats i Widespaces styrelse. Han säger i ett pressmeddelande:

– Vi har noga följt vad Widespace team har åstadkommit de senaste åren och ser fram emot att få vara med att ta bolaget till nästa nivå.

Henrik Widell


Ämnen i artikeln:

Widespace

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev