Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Widespace startar sportpaket i mobilen

Publicerad: 10 Juni 2011, 06:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Det mobila annonsnätverket Widespace knyter till sig bland annat Eurosport och de allsvenska fotbollsklubbarnas appar och startar Sveriges första sportpaket i mobilen.


Ämnen i artikeln:

Widespace

Utöver Eurosport och de allsvenska klubbarna ingår också flera regionala tidningars sportsidor i sportpaketet. Andra sajter som också är med i nätverket är Sportkoll, Everysport.com, samt TV Guide och TV-Dags sportsidor. Allt som allt ingår cirka 25 mobila sajter och appar i Sportpaketet. Ytterligare en stor sportsajt är, enligt Widespace, på väg in i samarbetet.

– Vi ökar vår räckvidd, dels organiskt genom att surfandet i mobilen ökar, men också genom att vi knyter fler samarbeten. Nu har vi uppnått en räckvidd som gör att vi kan börja erbjuda vertikaler, säger Henric Ehrenblad, vd för Widespace.

Eftersom alla de allsvenska lagen ännu inte är klara med sina appar så är det svårt att på förhand säga hur stor räckvidd paketet kommer att få.

– Sedan är sportsegmentet också rätt säsongsbetonat och eventstyrt men vi räknar med att vi till en början kommer att ligga på en räckvidd på mellan 50 000 och 100 000 unika webbläsare i veckan.

Hur ser konkurrensen ut på sport i mobilen?

– Det finns inga andra sportpaket av det här slaget i Sverige idag men det finns ju förstås enskilda sportsajter som är stora. Aftonbladet särredovisar ju inte siffrorna för Sportbladet i mobilen men jag tror inte att vi är mindre än vad de är.

Efter att den här artikeln publicerats hör Niklas Silow, Aftonbladets mobilchef, av sig till dagensmedia.se med siffrorna för Sportbladet i mobilen. De visar att Widespace har en bit kvar innan de kan kalla sig störst på sport i mobilen.

Aftonbladet når, enligt Niklas Silow, runt 150 000 unika webbläsare om dagen på Sportbladet i mobilen och över 400 000 i veckan (419 000 vecka 21).

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Widespace

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.