Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Webbyrån Nansen växlar upp

Publicerad: 2 Augusti 2012, 10:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Webbyrån Nansen har under det senaste året fördubblat sin arbetsstyrka. Nu öppnar de även kontor i London.


Webbyrån Nansen arbetar mycket med så kallad responsiv design, där en sajt får olika utseenden beroende på om sajten läses på en läsplatta, mobil eller via en dator. Byrån har bland annat varit med och tagit fram en ny sajt år Radiotjänst.

Nansen har också ett samarbete med webbpubliceringsbolaget Episerver, vilket har gjort att webbyrån har etablerat sig med två kontor i USA.

– Episerver har varit i Sverige länge, men nu har de satsat utomlands. Deras huvudområde är USA och då har vi varit relativt ensamma med att hänga med dem, och har gjort flera framgångsrika projekt och installationer, säger Martin Edenström, marknadschef på Nansen.

Tillsammans med Episerver har Nansen arbetat med bland annat den amerikanska matvarukedjan Giant Eagle. Nästa steg i samarbetet är att Nansen till hösten öppnar ett kontor i London.

– London är en av Episervers tre största marknader, så då öppnar vi sär. Det ska bli kul, det är vårt tredje land och vi har precis köpt kontor där, säger Martin Edenström

Dessutom har företaget flera nya projekt på gång inom just responsiv design, även i Sverige.

– 95 procent av våra kunder vill jobba med responsiv design. Just nu jobbar vi med hela Coopkontot och anpassar sajten för läsplattor och mobiltelefoner, säger Martin Edenström

Vad innebär detta för byrån, kommer ni att nyanställa?

– Webbyråer mår inte bra av att ha för många anställda. Vi börjar närma oss den mängd anställda vi vill ha i Sverige. Vi har redan dubblat antalet anställda under året, men vi är rädda för att förlora identiteten om vi växer för fort. Nu är vi runt femtio anställda på Stockholmskontoret och så tar vi in fem på Londonkontoret.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.