Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Webbshopen i konkurs

Publicerad: 17 Januari 2012, 09:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:36

För över ett år sedan valde Isabella "Blondinbella" Löwengrip att sälja sina aktier i webbshopen Bellme, som hon var med och grundade. Nu ansöker bolaget om konkurs, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

Isabella LöwengripBlondinbella

Bellme startades av bolaget Kreativa Butiker och Isabella "Blondinbella" Löwengrip den 16 juni 2008, med affärsidén att varje dag sälja en produkt till ett rabatterat pris.

Ett år senare beskrevs Bellme som en "succé" av Kreativa Butikers vd Peter Elmlund. Nu, kan dagensmedia.se berätta, ansöker bolaget om konkurs.

Anledningen är att bolaget hamnat på obestånd och därför inte kan betala sina skulder.

Peter Elmlund är styrelseordförande i Bellme AB och vd för Kreativa Butiker. Han vill dock inte prata om konkursen.

– Nej, jag har inga kommentarer till det, säger Peter Elmlund till dagensmedia.se.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip sålde sina aktier i Bellme AB för över ett år sedan och är inte längre inblandad i bolaget.

– Jag startade Bellme under gymnasietiden och det var jättehäftigt att få driva bolaget, men tyvärr fungerade det inte med de personerna. Det är väl för att jag inte är med längre som de går i konkurs, säger Isabella "Blondinbella" Löwengrip till dagensmedia.se.

Bellmes Konkursansökan skickades först till Stockholms tingsrätt, som dock inte är behörig att pröva ansökan. Därför skickades den vidare till Växjö tingsrätt, som konstaterade att det saknas en underskrift från en av ledamöterna. Därför måste konkursansökan kompletteras.

Under räkenskapsåret 2010-2011 omsatte Bellme AB drygt 4 miljoner kronor vilket gav ett resultat på 36 000 kronor före skatt.

I skrivande stund har Bellme AB skulder på nära 150 000 kronor.

Under räkenskapsåret 2010-2011 missköttes betalningen av skatter och avgifter, vilket Skatteverket har anmärkt på.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.