Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Volvo släpper Ipadmagasin

Publicerad: 5 Januari 2011, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Volvo Lastvagnar har en längre tid satsat på interaktiv kommunikation och nu släpper de även en global Ipadtidning, Volvo truck magazine.


Ämnen i artikeln:

IpadVolvo Lastvagnar

- Ipad är hypen just nu och vi ser det som ett bra första steg för att sedan gå vidare till andra plattformar, säger Jenny Björsne, presschef på Volvo Lastvagnar.

Tidningen är gratis och ges ut tre till fyra gånger per år. Volvo Lastvagnar ger själva ut den men Tidningskompaniet har varit med och byggt tidningen. Första numret finns tillgänglig nu på App-store.

- Det finns mycket att berätta om branschen och i första numret finns ett urval. Vi vill visa bredden på verksamheten. I första numret möter man bland annat Boije Ovebrink som har hastighetsrekordet för lastvagnar i Stående kilometern.

Volvo Lastvagnar har sedan tidigare kundtidningar på olika språk i hela världen, de har också en webbtidning, Volvo truck magazine, som är global och innehåller ett artikelurval från kundtidningarna. Jenny Björsne uppger att de har stor närvaro på internet men ser nya möjligheter med Ipad.

- Ipad ger fler presentationsmöjligheter. Vi har mycket rörliga bilder och filmer som kommer till sin rätt i formatet och bidrar till roligare läsning, säger hon.

I och med Ipadlanseringen hoppas man också på att målgruppen breddas men hur många nedladdningar de kommer få vet man inte ännu.

- Det är svårt att säga men vi följer det med spänning. Vi har försökt marknadsföra tidningen där Ipaden har fått spridning. Med Ipadmagasinet vill vi nå en bredare målgrupp än tidigare, säger Jenny Björsne.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Ämnen i artikeln:

IpadVolvo Lastvagnar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.