Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Voddler tar in 40 miljoner

Publicerad: 7 september 2010, 05:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Filmtjänsten Voddler genomför nyemission.


Ämnen i artikeln:

AegisVoddler

En av investerarna är finska telekombolaget Elisa, som också får en plats i styrelsen.

– Video och film är en strategiskt viktig del i våra planer framöver, både på nuvarande och nya marknader. Det blev självklart att investera i och inleda samarbete med Voddler, den ledande video-on-demand tjänsten på marknaden, säger Vesa-Pekka Nikula, Vice President Business Development på Elisa, i ett pressmeddelande.

Den nya partnern ska hjälpa Voddler ut på den finska marknaden, där de har exklusivitet på så kallade ”invites”.

Dessutom har flera privata investerare tecknat aktier, uppger Voddler. De nya pengarna ska användas till expansion utomlands.

– Pengarna var inte slut, de finns kvar från tidigare investeringar. De här nya pengarna är framför allt för att säkra upp tekniken ytterligare och för att kunna börja kika mot nya marknader, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler, till TT.

Som Dagensmedia.se tidigare kunnat avslöja har flera profilerade investerare och mediechefer pumpat in pengar i Voddler. Bland dem finns Aegis-chefen Patrick Ståhle samt den förre AMF-chefen Christer Elmehagen.  

Hittills har Voddler dock endast kostat pengar. År 2009 uppgick rörelseförlusten till drygt 17 miljoner kronor. Sedan hösten 2009 har Voddler tagit in minst 101 miljoner kronor i nyemissioner.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

AegisVoddler

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev