måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Vo2 värvar byråchefer till styrelsen

Publicerad: 13 juli 2021, 05:59

Kristina Juhlin, Nike Carlstoft och Eva Strand tar plats i styrelsen.

Foto: Janne Næss

Investmentbolaget Vo2, grundat av en rad medieprofiler, rekryterar tre tunga namn till styrelsen.

Ämnen i artikeln:

Bodil Ericsson TorpNike CarlstoftKristina Juhlin

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Nike Carlstoft, vd på Dentsu Aegis, Kristina Juhlin, vd på Amplifi, och Eva Strand, CFO på Beijer Byggmaterial tar plats i Vo2:s styrelse. 

– Det som Nike och Kristina inte vet om media och tech är inte värt att veta och sen kompletterar vi med Eva som är en otroligt rutinerad kraft inom M&A-delen, säger Douglas Roos, styrelseordförande i VO2 Cap, i ett pressmeddelande.

Rekryteringarna sker inför bolagets stundande börsnotering i slutet av augusti. Bolagets plan är att skapa tillväxt genom förvärv inom media och tech. I koncernen ingår säljbolagen Netric och Leeads. 

Tidigare har även Aller medias tidigare vd, Bodil Ericsson Torp, rekryterats till vd för bolaget. Vo2 ägs av flertalet kända medieprofiler: Douglas Roos, grundare av Nyheter24-gruppen, Oskar Sardi, grundare av Leeads och nuvarande vd för Vo2, Eric Gisaeus som bland annat startar Ocast och grundat Breakit samt Patrik Sandberg, grundare av Nyheter24-gruppen. 

När de nya ledamöterna väljs in kommer medgrundarna Eric Giseus och Daniel Ahlbert att lämna styrelsen, vilket har varit planerat sedan bolaget stiftades.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev