fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Vo2 ökar intäkterna med närmare 50 procent: ”Ett riktigt bra tillväxtkvartal”

Publicerad: 10 februari 2023, 09:46

Bodil Ericsson Torp.

Foto: Alexander Donka

Vo2 presenterade årets fjärde kvartalsrapport och bokslutskommuniké för 2022 under fredagen: ”Vi är nu i princip halvvägs till vårt utlovade mål 2024 om en omsättning på 1 miljard”, säger Bodil Ericsson Torp, vd för Vo2.

Ämnen i artikeln:

AdtechBodil Ericsson TorpNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Förvärvsbolaget inom media och teknik Vo2 har offentliggjort siffror för det fjärde kvartalet och bokslutskommuniké för helåret 2022. Under kvartalet ökade intäkterna med nära 50 procent, till 156 miljoner kronor. EBITDA uppgick till 34 miljoner och periodens resultat landade på 5,5 miljoner.

På koncernnivå för helåret ökade intäkterna till nära 60 procent för bolaget. EBITDA uppgick till 55 miljoner och resultat uppgick till 13 miljoner.

LÄS OCKSÅ: Bodil Ericsson Torp till Expressen Lifestyle 

– Det är med stor glädje vi presenterar ännu ett riktigt bra tillväxtkvartal. För helåret 2022 summerar vi en ökning av intäkterna med drygt 174 MSEK motsvarande 59,9% i tillväxt. Totalt uppgår intäkterna till 466 MSEK, säger Bodil Ericsson Torp, vd för Vo2, i bokslutskommunikén.

Hon fortsätter:

– Vi levererar en mycket god organisk tillväxt på 90 MSEK för helåret, detta i kombination med två fina förvärv av Livewrapped och Borg Owilli, har gjort att vi under året befäst vår position på marknaden som en effektiv entreprenörshub inom media och tech. Vi är nu i princip halvvägs till vårt utlovade mål 2024 om en omsättning på 1 miljard med minst 8 procent i EBITDA-marginal.

LÄS OCKSÅ: Vo2 värvar byråchefer till styrelsen 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev