Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Viva Media-grundaren startar nytt techbolag

Publicerad: 7 november 2018, 12:07
Uppdaterad: 7 november 2018, 12:07

"Vi försöker fylla ett gap som finns på marknaden", säger Magnus Hasselteg.

Magnus Hasselteg grundade Viva Media – nu knoppar han av bolaget Adbud technologies och minskar ägandet i Viva Media.


Sommaren 2017 klev Viva Medias grundare Magnus Hasselteg ned från vd-posten, som istället intogs av nya vd:n Arash Gilan. 

Sedan dess har han ansvarat för bolagets teknikutveckling med fokus på digitalisering och automatisering. 

Arbetet har bland annat resulterat i en automatiserad marknadsföringslösning för små och stora medelstora företag. 

Den delen av bolaget knoppas nu av då Magnus Hasselteg köper upp verksamheten och startar det nya bolaget Adbud technologies AB. I samband med detta minskar han även sitt ägande i Viva Media Group. 

– Vi försöker fylla ett gap som finns på marknaden och en utmaning som finns för små och medelstora företag. De har många gånger marknadsförts sig i telefonkataloger och onlinekataloger, men allt eftersom det fungerar sämre så blir det väldigt svårt för lokala företag att hittas, säger Magnus Hasselteg, till Dagens Media.

Det är svårt och dyrt för mindre företag, säger Magnus Hasselteg, att anlita mediebyråer, medan det för byråer inte blir lönsamt att ta sig an mindre bolag. 

– Googles lösningar är byggda av tekniker för tekniker och man måste ha ganska så stor förkunskap. 

Vad räknar du med att omsätta under 2019?

– Jag kan inte ge någon direkt prognos, men det finns faktorer som gör att det kan bli jättestort. Nu provar vi oss fram med olika modeller och på olika marknader. Men det här är en marknad som egentligen är helt orörd och det finns ett jättestort intresse kring den här typen av lösning, säger han och fortsätter:

– Det är trevligt att vara först men det innebär också att man måste uppfinna hjulet på nytt och det är inte alltid en fördel affärsmässigt. 

Just nu arbetar bolaget med FCR Media som äger Gula Sidorna i Belgien, samt  Hemsida24 och Heymo. Nya partners i Sydafrika och Brasilien beräknas dra igång efter årsskiftet. Bolaget har sju anställda med säte i Uppsala. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News