Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Viralsajten Lajkat blir app

Publicerad: 26 Februari 2015, 15:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Aftonbladets viralsajt Lajkat finns nu i appform. Skälet är att Lajkat inte vill tappa de som lämnar Facebook.


Ämnen i artikeln:

LajkatAftonbladet

Nu kan du ladda ner Lajkat som en egen app till mobilen. Ehsan Fadakar är Aftonbladets sociala medier-chef och ansvarig utgivare för Lajkat. Han säger att det är en första version som ska utvecklas efter att användarna fått chansen att lämna feedback.

– Vi har jobbat med den ett tag, den kommer nu för att den är klar helt enkelt. Det är ett sätt för oss att ta nästa steg, säger Ehsan Fadakar till Dagens Media och fortsätter:

– Det är många som lämnar Facebook, där vårt material delas. Det är viktigt att vi hänger med och erbjuder ett annat sätt att ta del av Lajkat.

Hur ser er målgrupp ut?

– Vår största målgrupp är 15 till 29 år, kanske upp till 33 år. Det är den yngre delen av målgruppen som lämnar Facebook. De är också Aftonbladets framtida läsare, så det här är ett sätt att fortsätta ha en relation till dem.

Tror du andra viralsajter kommer att följa efter?

– Kanske, det skulle vara naturligt, Ehsan Fadakar och fortsätter:

– Det som är skönt för Aftonbladet är att vi har så stor direkttrafik, det gör oss mindre beroende av externa aktörer som Facebook, där många betalar för att sprida sitt material. Ett sådant beroende blir lite som ett knarkarbeteende, man betalar för sin fix.

Kommer appen innehålla annonser? 

– Med annonserna kommer vi jobba på likadant som tidigare.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LajkatAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.