Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

”Vill göra kvällstidning i Kristianstad”

Publicerad: 13 September 2016, 05:00
Uppdaterad: 12 September 2016, 14:40

Kristianstadsbladet fick nyligen en miljon i EU-bidrag för att stärka lokaljournalistiken – nu får tidningen konkurrens från 24Kristianstad.se: ”Ska ha ett hyperlokalt perspektiv”.


Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

I slutet av augusti berättade bland andra Journalisten att Kristianstadsbladet får EU-bidrag för att stärka lokaljournalistiken. Tidningen får omkring två miljoner fördelat på två år som ska bidra till att återuppta kontakten med de som bor på orter utanför Kristianstad.

Men konkurrensen om läsarna hårdnar i Kristianstad. Om knappt en månad startar den nätburna sajten 24Kristianstad.se.

– Vi ska bli det naturliga förstavalet för Kristianstadsborna. Jag tror att det blir jättebra för Kristianstadsbladet att äntligen få konkurrens. Kvaliteten snäppas upp och vinnarna blir läsarna, säger chefredaktören Jonas Bengtsson, som inte gör någon hemlighet av att 24-gruppens lokalsajter kunna växa i vakuumet som uppstått när flera dagstidningar dragit ned på antalet lokalredaktörer.

– Visst är det så och det har skapat ett guldläge för hela 24:an. Vi har en roll att fylla och vi har kommit i en perfekt tajming där bollen slagits upp för oss.

24-gruppens pressansvarige Martin Sköld säger till Dagens Media:

– Vår idé är att ha lätta och snabba nyheter i realtid med ett hyperlokalt perspektiv. Kristianstadsbladet är en stark spelare på marknaden. Men vi känner att det finns en marknad även för oss. Vi är inte samma slags media som de är.

Redaktionen kommer till en början att ha fyra medarbetare. Jonas Bengtsson, tidigare Expressen och OTW Publishing, vill göra en kvällstidning med fokus på Kristianstad.

– 24Kristianstad.se ska bli nordöstra Skånes snabbaste nyhetssajt. Vi kommer att blanda högt och lågt och här är du säker på att få det allra senaste inom nyheter, sport och nöje.

Hur kommer det synas att ni vill göra kvällstidning?

– Jag vill tuffa till det lite. För mig är en kvällstidning mer kvalitativ sett till hur man jobbar med text, vinkel och bilder. Det vill jag föra över på vår sajt och ha ett högt driv: vara snabba men ändå korrekta.

24Kristianstad.se blir 24-gruppens sjunde lokala nyhetssajt. På knappt två har nyhetssajter etablerats i Blekinge, Malmö, Nybro, Emmaboda och Böda Sand på Öland.

Bakom 24-sajterna står reklamföretaget Lindmark Media.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.