onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Viktor Ström lämnar Dagens industri

Publicerad: 10 maj 2019, 13:56

Viktör Ström, grundare av Di Digital, lämnar nu efter åtta år inom Dagens industri.

Foto: Press

Efter åtta år lämnar Di Digital-grundaren Viktor Ström Dagens industri. Nu väntar ett uppdrag som kommunikationschef på Lannebo Fonder.

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

John Söderberg

john.soderberg@dagensmedia.se


Di Digitals grundare Viktor Ström lämnar Dagens industri. Efter sommaren kliver han in som kommunikationschef på Lannebo Fonder. Senast kommer han från jobbet som redaktionschef för Di Digital.

– Jag har haft det jättebra på Dagens industri och gjort massor av spännande saker. Under mina år har jag hunnit vara nyhetsreporter, nyhetschef, redaktör för ett antal av våra titlar, suttit i redaktionsledningen och grundat Di Digital. Men nu har jag helt enkelt fått ett erbjudande som är för intressant för att tacka nej till, säger han till Dagens Media. 

Hur känns det?

– Det känns lite sorgligt och samtidigt jättespännande. Det är ett väldigt roligt uppdrag som jag ska sätta mig in i och börja arbeta med efter sommaren. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag, men att säga hej då till mina fina kollegor är såklart sorgligt.

Viktor Ström kommer att jobba kvar på Di Digital fram till sommaren. Efter sommarledigheten kliver han in i finansbranschen på Lannebo Fonder. 

Hur kommer det sig att du väljer att gå till kommunikationssidan?

– Det har helt att göra med det bolaget jag går in i. Jag är superimponerad av det gäng som jobbar på Lannebo Fonder. Det känns som att komma till Barcelona under deras storhetstid. De har superstjärnor på alla positioner. Det ska också bli spännande att jobba i fondmarknaden som är ny för mig. 

Vilken utmaning har varit tuffast under tiden på DI?

– Vi startade Di Digital för drygt för fyra år sedan. Att driva interna projekt i större företag är extremt utmanande och väldigt givande samtidigt. De största utmaningarna har handlat om att bygga något från scratch som ska fungera med allting som redan finns på plats. När du skapar ett bolag i bolaget, som Di Digital är, måste du se till att dels att bolaget i sig fungerar, men även att det fungerar tillsammans med övrig verksamhet. Så det är både en extern och en intern utmaning som tidvis är tufft, säger han, och fortsätter: 

– Jag skulle säga att vi har haft mycket hjälp av vår huvudkonkurrent Breakit. Tack vare att vi haft en tydlig en tydlig huvudkonkurrent har det varit sporrande och enkelt att hålla motivationen uppe. 

Vad kommer du ta med dig in i ditt arbete på Lannebo Fonder?

– Jag hoppas att jag kan bidra med en förståelse för det nya medielandskapet och för de möjligheter som finns för bolag att skapa och synas i egna kanaler, skulle jag säga. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev