Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Vigor Sörman hoppar av som vd på Splay One

Publicerad: 12 februari 2019, 12:16

Victor Ljungberg ersätter Vigor Sörman som vd på Splay One. Han tillträder den 1 mars.

Splay Ones vd Vigor Sörman lämnar sin position efter sex år på företaget – han ersätts av kollegan Victor Ljungberg.


Ämnen i artikeln:

NENT GroupSplay

Vigor Sörman lanserade Splay 2013. Redan efter ett år hade Youtube-nätverket över 100 000 prenumeranter och snart slog stjärnor som Clara Henry och humorkollektivet I just wanna be cool igenom via Splays kanaler. 

2018 slog ägaren NENT Group ihop bolagen Splay Networks och Nice One för att bilda Nordens ledande bolag inom branded content.

Sju månader efter sammanslagningen väljer Vigor Sörman nu att lämna sin position som vd. 

För Resumé förklarar han varför han väljer att kliva av just nu – och om valet att lämna över vd-posten till Victor Ljungberg.

– Huvudanledningen är att jag har kört bolaget med full fart i sex år, och lagt extremt mycket energi och glädje i det. Vi har gått från att vara en liten start up i en källare med några personer anställda, till att vara marknadsledande i Norden med 115 anställda, säger han och fortsätter. 

– Under en sådan resa går man som bolag igenom en massor av olika faser, och för varje sådan fas har jag ställt mig framför spegeln och frågat mig själv tre frågor: Vad kommer vara viktigast för oss för att lyckas i den här fasen, vilken typ av ledarskap kommer krävas, och är jag rätt person att leda bolaget just nu? Nu såg jag inte mig själv i spegeln, utan Victor. 

Victor Ljungberg har arbetat inom verksamheten sedan 2014, senast som Chief operating officer för Splay One, och tillträder som vd för hela gruppen den 1 mars.

– Vigor och jag delar visionen om i vilken riktning tittare, annonsörer och innehållsskapare går. Jag är stolt över att ta över rollen som vd och ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Splay One engagera än fler mottagare med unikt innehåll, säger han i en kommentar. 

Vigor Sörman kommer att fortsätta arbeta för Splay One under en period och har för närvarande inte gått in i något nytt nästa projekt.

–  Jag fortsätter i full fart till den första mars, sedan ska jag har en överlämningsperiod under två månader. Därefter får jag börja fundera över vad jag ska göra härnäst. Men jag är 38 år idag och har jobbat i olika ledande poster sedan jag var 19, egentligen utan någon paus. Jag tror det är smart att försöka ge mig själv lite tid för reflektion och extra kärlek till familjen. Samtidigt vet jag att jag är en sådan person som har svårt att sätta stopp när jag går igång på något, men min målsättning är inte att dra igång en konkurrent till Splay One, säger han till Resumé. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NENT GroupSplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.