söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Videoplaza får ny säljchef

Publicerad: 23 augusti 2010, 06:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Videoplaza rekryterar från TradeDoubler.


DT

Dante Thomsen


Som Dagensmedia.se kunde berätta i fredags blir Magnus Hultman, tidigare säljchef på Videoplaza ny chef för Smartclip Nordic. Ny säljchef på Videoplaza blir istället David Mühle, som har arbetat med internet i tio år, bland annat hos TradeDoubler.

– När jag började jobba med internet så kunde man inte förstå att folk ville jobba med annat. Internet är fantastiskt på alla sätt och vis. Allting är mätbart. Nu när man har fått lite mer erfarenhet så inser man att allt har sin plats, det finns en poäng med print, radio och tv. Jag tror att det är mixen av kanaler som avgör, där tror jag att mediebyråer har ett jättestort ansvar.

Videoplaza har utvecklat en annonsplattform för webb-tv som används av flera länder, men David Mühle berättar att företaget även har en pedagogisk roll.

– Många hör av sig till oss och vill ha hjälp och då är det upp till oss att förklara vilka spelarna är. Vi har en framträdande roll när det gäller utbildning och många gånger känner jag att vi hjälper webb-tv att växa lika mycket som Videoplaza.

Marknaden för webb-tv har ökat markant under det senaste året men det finns också en hel del problem med tekniken.

– Internet är fortfarande ungt och standarder ändras hela tiden vilket gör det svårt att hänga med. Inom den närmaste branschen så kommer det behövas nischade spelare som är experter på webb-tv. Jag var exempelvis i London förra veckan och i tunnelbanan satt det tio personer med iPads. Hur hanterar man det? Alla olika standarder gör att det blir en djungel och då gäller det att hålla koll på läget, säger David Mühle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev