Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Videofyme i ny kostym

Publicerad: 9 December 2010, 14:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Videofyme relanserar bloggvideotjänsten med ny design och funktionalitet samt förändrade annonsmöjligheter.


Videofyme knyter till sig bloggare och adderar sedan prerolls och banners till deras bloggvideos. Bolaget grundades i fjol och tjänsten har i dag drygt 25 000 anslutna bloggare, bland annat de välkända bloggarna Kenza, Foki och Kissie.

I veckan lanserar Videofyme en ny design och plattform med högre videokvalitet och möjlighet att dela videos via Facebook och Twitter. Den uppdaterade tjänsten samlar även alla videos från de största svenska bloggarna på ett ställe och det går att ladda upp filmer direkt via mobil-appen, som lanserades tidigare i höstas. Nästa steg är att integrera hela tjänsten i mobil-appen.

– Vårt mål är att gå från en svensk spelare till en internationell spelare. Syftet med nya plattformen är att addera bättre mobila möjligheter och social medieinteraktion.  Vi har gjort det möjligt att skala upp tjänsten för fler länder och större trafikvolymer, säger Robert Mellberg, som har grundat bolaget tillsammans med Oskar Glauser.

Bolaget satsar på en europeisk expansion och finns än så länge även i Norge. Ikea, Telia, Samsung och Procter & Gamble är några av annonsörerna. Tidigare sålde Videofyme annonserna som ett paket med både prerolls och banners, men nu är det möjligt att köpa var för sig.

– Mediebyråerna har efterfrågat möjlighet att bara köpa prerolls utan banners, säger Robert Mellberg.

Intäkterna delas mellan Videofyme och bloggarna, men strategin framöver är att även samarbeta med bloggportaler och säljbolag som då också får en del av kakan.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.