Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Videofy.me gör bloggare till videoannonsörer

Publicerad: 28 maj 2009, 08:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Twentieth Century Fox, Disel och Kanal 5 är några av de annonsörer som är först ut när Videofy.me lanserar videoannonsering för bloggar. Kissie och Hanna Friden syns bland de första bloggarna.


Tjänstens grundare Robert Mellberg, vd, och Oskar Glauser, kreativ chef. - Vi började utveckla i oktober och smög ut i april. Det finns så många mediebolag som står och skriker utan att något händer så vi har tagit det försiktigt, säger Robert Mellberg, en av två grundare till tjänsten.

Han har under lång tid jobbat med egen firma inom reklambranschen, bland annat konsultat som planner åt Leo Burnett och åt Wyatt Group. Tjänsten Videofy.me ska bli ett komplement till videotjänster som Youtube för de som vill tjäna pengar på sina egna filmer.

- När man spelar in en video så lägger man upp den hos oss istället, när filmerna sedan bäddas in på bloggar så syns reklam genom vårt system. Intäkterna för reklamen delas lika mellan oss och bloggen, säger Robert Mellberg.

Bland annonsörerna som är med från start syns Twentieth Century Fox, Diesel, Live Nation, ZTV och Kanal 5. Samarbete finns bland annat med Bizkit Patrol. Bland de 500 bloggarna som är anslutna finns Kissie, Gaybloggen och Hanna Fridén. Vecka 21 hade annonserna ungefär 80.000 visningar sammanlagt på bloggarna enligt Robert Mellberg.

Bloggarna som ansluts granskas i förväg.

- Vi måste garantera en kontrollerad kontext för annonsörerna men vi kan inte gå igenom varje enskild video. Det är inte internetlogiskt att jobba så.

Reklamfilmerna som körs innan klippen ska vara fem sekunder långa, oavsett hur långa själva filmerna är.

- Det är en bra synpunkt att reklamen inte kan vara lika lång som själva filmen. Vi har satt fem sekunder men i bland blir det upp mot tio, inom underhållningsbranschen och den typen av reklam känns inte tio sekunder speciellt långt, säger Robert Mellberg.

Ola Eriksson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev