Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Videofy i artist-samarbete

Publicerad: 25 november 2014, 07:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:21

Videofys användare får tillgång till musik från Universal Music och Warner Music när de skapar videor.


Den svenska appen Videofy, som grundades 2012, låter användarna göra egna videor som de delar med varandra. Det nya avtalet med Universal Music, Warner Music, Stim och musiktjänsten Epidemic Sounds innebär att den som gör en video nu kan välja musik från bolagens svenska artister, såsom Zara Larsson, Veronica Maggio och Håkan Hellström, till sina videor.

– Vi vill hjälpa användarna att göra roligare, bättre och mer sevärda videor. Musik är jätteviktigt, det lyfter hela innehållet. För vårt varumärke betyder det att hela upplevelsen blir poppigare och coolare, säger Robert Mellberg, vd och grundare av Videofy, till Dagens Media.

Målet är skapa ett internationellt samarbete där Videofy blir ett viktigt ungdomsmedium för musikbranschen. För Universal Music och Warner Music är samarbetet en viktig marknadskanal.

– Skivbolagen vill testa nya vägar att nå ut till ungdomar, det är innovativt. Det som är kul med att jobba med Warner och Universal är att de ha så många bra artister, säger Robert Mellberg.

Videofy har, enligt bolaget själva cirka 300 000 aktiva användare i Skandinavien. Intäktsmodellen är annonser och huvudmålgruppen är 15-25-åringar.

Se videon där artisten Zara Larsson presenterar samarbetet här.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.