Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Vi fick en tankeställare"

Publicerad: 16 november 2011, 06:06
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:50

Sime-grundaren Christoffer Granfelt om stoltheten över non-profit och varför det är fler kvinnor på Sime i år. "Vi har gått från att vara passiva till aktiva", säger han.


Ämnen i artikeln:

SimeSime 2011

1 600 personer är registrerade till årets Sime-konferens. Arrangören Christoffer Granfelt är mer än nöjd så här långt.

– Det är en positiv känsla här i år, det märks i Twitterflödet och på vad som sägs i vimlet. Jag tror att det dels beror på att det är vårt sjunde år med Sime, att vi har blivit etablerade och att frågorna kring internet och digitala möjligheter ligger rätt i tiden. Allt fler företag tycker att dessa frågor är viktiga vilket är fantastiskt roligt.

I år genomför Sime för första gången en investor-summit, där entreprenörsföretag får träffa och pitcha på riskkapitalister och andra potentiella finansärer.

– Vi har alltid haft många investerare på SIME och eftersom att vi gärna lyfter fram nya företag, idéer och företeelser så känns investorträffen som ett naturligt inslag.

Själv är han mest stolt över Sime non-profit, för ideella organisationer, som i år genomförs för andra gången.

– Att samla över 50 organisationer och 200 representanter från den ideella sektorn är bara början där vi nu är på jakt efter företag som vill vara med och stötta Sime non-profit så att det kan växa ännu mer.

Förra året fick Sime kritik för att samtliga av Sime Awards-juryns ledamöter var män, vilket uppmärksammades av dagensmedia.se.

Då lovade Christoffer Granfelt bättring.

Sedan dess har man skaffat en genuspolicy och söker nu aktivt efter fler kvinnliga deltagare – både bland talare och juryledamöter. Årets Sime Sime Awards-jury utgörs av sex personer, tre kvinnor och tre män.

– Vi fick en tankeställare förra året. Nu har vi gått från att vara passiva till aktiva och har hittat processer för hur vi jobbar kring frågan.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SimeSime 2011

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.