fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

VFX-studion Magoo ansluter till Shortcut-gruppen – blir även delägare

Publicerad: 29 april 2021, 07:00

Söderhamnsbaserade 3d-animations- och VFX-studion Magoo ansluter idag onsdag till Shortcut Media Group (SMG). Foto: Pressbild/Magoo

Shortcut Media Group (SMG) får en ny gruppmedlem när VFX-studion Magoo, med huvudkontor i Söderhamn, nu ansluter sig till gruppen. Magoo-ledningen går även in som delägare i SMG.

Ämnen i artikeln:

New York

DG


Att Magoo nu ansluter till SMG uppges stärka gruppens kapacitet och kompetens inom bland annat avancerad 3D-animation, 3D-visualisering samt visuella effekter (VFX), enligt ett pressmeddelande. 

SMG:s får genom förvärvet även kontor i Söderhamn – samt representationskontor i New York.  

– Att ansluta till SMG känns som ett väldigt spännande nästa steg för Magoo. Vi har under en tid planerat för att expandera och inträdet i SMG kommer ge oss perfekta möjligheter till utveckling. Jag och mina kolleger ser mycket fram emot att fortsätta resan som delägare i SMG, säger Magoos vd Anders Törnquist, i en kommentar.

Affären uppges vara ytterligare ett steg mot SMG:s mål om att bli Nordens ledande kreativa partner inom filmkommunikation, framgår det. 

– Vi är glada över att få välkomna Magoo till SMG. Det är ett fantastiskt erfaret team som vi varit bekanta med under lång tid och som kommer att tillföra mycket både till vårt erbjudande samt till organisationen som helhet, kommenterar Anders Brinck, vd för SMG. 

 

Om bolagen

Magoo är en Söderhamnsbaserad kreativ studio inriktad på avancerad 3d-animation, VFX och inspelad film med inslag av VFX samt animation. 

 

Kunderna återfinns främst i Sverige och i USA. I USA har bolaget representationskontor i New York sedan 2017. 

 

Shortcut Media Group producerar bland annat reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. 

 

Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, Oddway Film, Shortcut Produktion, Frost Studio – och nu alltså även Magoo.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev