Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt

Veckorevyn korar bästa bloggarna

Publicerad: 19 September 2011, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:58

Veckorevyn korade årets bästa insatser i bloggosfären i helgen. Kenza Zouiten utsågs till årets elitblogg och Angelica Blick fick pris som årets bloggraket.


Ämnen i artikeln:

VeckorevynBlog Awards

I lördags presenterade Veckorevyn vinnarna i den fjärde upplagan av Blog Awards. I år var det sex nya kategorier i tävlingen - Årets bloggraket, Årets trendigaste blogg, Årets teknikblogg, Årets kulturblogg, Årets internationella blogg och Årets elitblogg.

Vinnarna har utsetts genom en månadslång omröstning på nätet och här är resultatet.

Årets bloggraket: Angelica Blick

Kriterier: En blogg som i rekordfart vuxit och blivit en ny stjärna på blogghimlen. Med ”ny” innebär att bloggen antingen är startad det senaste året, eller – om den funnits, men inte varit uppmärksammad tidigare – blivit uppmärksammad/”upptäckt” under det senaste året.

Årets trendigaste blogg: Andreas Wijk

Kriterier: En bloggare som utmärkt sig för sin fingertoppskänsla för trender inom mode, inredning, design eller skönhet.

Guldpennan: Cimon Lundberg

Kriterier: En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.

Årets blogginspiratör: Isabella Löwengrip

Kriterier: En blogg som inspirerar sina läsare och som kontinuerligt uppmuntrar sina läsare i deras vardag, själsligt och/eller fysiskt.

Årets teknikblogg (by HP): Lilla Gumman

Kriterier: En bloggare som bevakar och har full koll på pryl- och teknikvärlden. Bloggen ska genomsyras av ett genuint intresse för teknik och ju nördigare, desto bättre.

 Årets kulturblogg:  Carolina Gynning -

Kriterier: En blogg med känsla för det kulturella. Det kan vara allt ifrån levnads- till populärkultur, inget är för högt eller lågt i den här kategorin.

Årets bloggprovokatör:  Katrin Zytomierska

Kriterier: En bloggare som har en egen attityd, sticker ut från mängden och som inte är rädd för att provocera.

Årets internationella blogg: Sara Montazami

Kriterier: En nordisk blogg som vuxit sig stor i hemlandet och som uppmärksammats och fått läsare även i Sverige.

Årets elitblogg:  Kenza Zouiten

Kriterier: (Över 300 000 unika besökare/vecka) För att förtjäna en plats bland elitbloggarna krävs det att du har gjort mer än att blogga - Du ska även ha gjort dig ett stort namn i kändis-Sverige!

 Årets Blogstar: Amanda Astor

Kriterier: En ännu ”oupptäckt” bloggare som har potential att bli morgondagens nästa starbloggare. Vinnaren får ett bloggkontrakt med VeckoRevyn.com.

Synnöve Almer


Ämnen i artikeln:

VeckorevynBlog Awards

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.