Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Veckan på Dagensmedia.se

Publicerad: 20 maj 2009, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Här sammanfattar vi vad vi skrivit på Dagensmedia.se med anknytning till digitala medier och marknadsföring under veckan.


Erik Olsson säljer lägenheter via FacebookLägenheterna i Kryddfabriken i Malmö säljs enbart med hjälp av pr och sociala medier. "Vi tyckte det var spännande att testa", säger Linda Andersson, mäklare på Erik Olsson. (Onsdag 20/5) Läs artikeln här.

Viaplay-chefen lämnar MTGDagensmedia.se har tidigare berättat att MTG lägger ner sin webb-tv-satsning Viaplay. Nu lämnar Klas Rosenblad, vd för MTG tv online, skeppet. (Tisdag 19/5) Läs artikeln här.

Reklamförbud på TwitterAntalet företag på Twitter ökar i snabb takt samtidigt som sajtens trafik skjuter i höjden. Men någon traditionell reklam blir det inte på sajten. (Tisdag 19/5) Läs artikeln här.

GB gör Facebook till glassaffärFrån och med i dag kan svenska Facebookanvändare skicka glassar från den virtuella till den riktiga världen. Mobiltelefonen blir bryggan mellan de två världarna. (Måndag 18/5) Läs artiklen här.

Metro ökar upplagan och lanserar mobilspelMetro överger 13 städer i Sverige - men ökar upplagan rejält på 17 orter, främst i storstad. "Målet är att nå 40 procents räckvidd i Stockholm, Göteborg och Malmö", säger vd Andreas Ohlson. Samtidigt lanserar tidningen annonsfinansierade mobilspel. (Måndag 18/5) Läs artikeln här.

MTG Radio satsar på DAB+För första gången finns en kommersiell aktör med i DAB+testerna. Men MTG Radio varnar också för att om inte tillståndstiderna för den analogen radion förlängs så vill MTG inte vara med i en fullskalig digitalradiosatsning. (Fredag 15/5) Läs artikeln här.

Remröd lämnar Stureplan - tar Minoutfit ut i NordenChristian Remröd hoppar av jobbet som vd på Stureplan.se för att istället satsa på en nordisk expansion för bloggportalen Minoutfit.se, som han driver tillsammans med Elin Kling. (Fredag 15/5) Läs artikeln här.

Bantat Cision riktar in sig på sociala medierFör Dagensmedia.se berättar Cisions nytillträdde Skandinavienchef om bolagets offensiv mot sociala medier. Han flaggar även för nyanställningar. (Torsdag 14/5) Läs artikeln här.

Bonniersajter i debattbråkBonniersajterna Resume.se och Newsmill.se har råkat i luven på varandra. Orsaken är en debattartikel - som först publicerades hos Newsmill och sedan även hos Resumé. "Inte med ett ord nämnde de att det var vår text", säger PM Nilsson, vd på Newsmill. (Torsdag 14/5) Läs artikeln här.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.