Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Vd:n får sparken från hitta.se

Publicerad: 17 December 2010, 13:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Styrelsen har inte längre förtreonde för hitta.ses vd Rui Brites de Sousa. Nu får han sparken.


Ämnen i artikeln:

SchibstedRaoul GrünthalHitta.seAftonbladet

– Vi har inte längre förtroende för honom. Grunderna kommenterar vi inte, säger Schibsted Sveriges styrelseordförande Gunnar Strömblad till dagensmedia.se.

För en vecka sedan polisanmäldes en medarbetare på hitta.se eftersom personen misstänktes för att ha förskingrat pengar. Hitta.se ville inte uppge vilken position medarbetaren hade, men sa att han eller hon hade "en möjlighet att för egen räkning beställa varor".

Har det någon koppling till ert beslut?

– Vi går inte in på det. Vi har inte längre förtroende för Rui Brites de Sousa, säger Gunnar Strömblad.

Hitta.se har gått urstarkt ekonomiskt det senaste året. Schibsted Tillväxtmedier, det bolag som hitta.se ligger i, nådde ett rörelseresultat på 36 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Hitta.se stod för hela 35 miljoner av dem.

– Särskilt glädjande är det faktum att Hitta fortsätter att stärka sin position. Under kvartalet har Hitta kraftigt ökat sina marknadsandelar, kommenterade Schibsted Sveriges vd Raoul Grünthal.

Schibsted har nu inlett en process för att hitta en ersättare. Tills den är klar går Mats Eriksson, styrelseordförande i hitta.se, in som ersättare.

Dagensmedia.se har sökt Rui Brites de Sousa.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.