Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Vd-byte på Splay One

Publicerad: 10 september 2020, 11:03

Victor Ljungberg (t.v. i bild) som i dag är vd för Splay One har valt att lämna för att i stället bli strategisk rådgivare. Ny vd är Henrik Asmussen (t.h. i bild).

Splay Ones Victor Ljungberg lämnar rollen som vd för att bli strategisk rådgivare på influencernätverket. I stället kliver Henrik Asmussen, i dag vice vd och CFO, på vd-posten.


Ämnen i artikeln:

Splay

Nent Studios influencernätverk Splay One möblerar om i ledningen. Den nuvarande vd:n Victor Ljungberg, som varit med sedan bolagets start, lämnar sin roll för att i stället gå in som strategisk rådgivare. Till ny vd har Henrik Asmussen, i dag vice vd och CFO, utsetts.

Samtidigt är Splay One på jakt efter nya ägare – och ambitionen är att ett ägarskifte ska ske redan nu i höst.

– Nästa ägare har en mycket intressant resa att se framemot. Jag kommer nu att fokusera på Splay Ones strategiska utveckling. Henrik Asmussen har varit en utomordentlig sparringspartner och han är helt rätt person att driva bolaget vidare, säger Victor Ljungberg i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Influencerbolagen som ökar – och tappar mest

Innan Henrik Asmussen kom till Splay One för två år sedan hade han varit på Nent Studios och MTG:s strategiavdelning.

– Jag har fått möjligheten att lära känna företaget och dess ständiga utveckling på nära håll. Tillsammans med Victor och alla anställda på Splay One har vi byggt ett starkt nordiskt bolag med goda förutsättningar att fortsätta transformera mediemarknaden, säger han i en kommentar.

Till ny CFO har Martin Sadik, tidigare Head of Finance in Norden på Splay One, rekryterats.

Dagens Medias nyligen publicerade kartläggning av influencerbolagen visar att Splay One AB under 2019 hade en omsättning på 144 083 000 och gjorde ett rörelseresultat (ebit) på -7 053 000.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Splay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev