Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Vd-byte på Eniro

Publicerad: 6 september 2010, 06:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:40

Jesper Kärrbrink tvingas får gå från vd-posten efter två år. Han ersätts av Johan Lindgren.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Förre Svenska Spel-vd:n Jesper Kärrbrink efterträdde Tomas Franzén, då han blev vd för Comhem. Nu petas Jesper Kärrbrink efter drygt två år på katalog-jätten och istället får Johan Lindgren ta över. Han kommer närmast från Telenor där han är finanschef för verksamheten i Indien. Han har ett förflutet som vd för Telenor Sverige och har även varit finanschef på Metro och MTG.

Den allmänna konjunkturnedgången har minskat efterfrågan på kataloger mer än väntat och finanskrisen har påverkat förutsättningarna för bolagsfinansiering. Eniro har därför beslutat att se över de finansiella målen och byta vd, men Jesper Kärrbrinks strategi att utveckla Eniros online-verksamhet fortskrider.

– Vi är övertygade om att Johan Lindgren har den kompetens och erfarenhet som krävs för att leda Eniro genom nästa fas i förändringsprocessen” säger Eniros styrelseordförande Lars Berg i ett pressmeddelande.

Johan Lindgren kommenterar i samma meddelande:

– Strategin är rätt, och vi måste nu se till att skapa de rätta förutsättningarna för att genomföra den. Mitt fokus kommer att ligga på tillväxt inom online, att se över kostnadsstrukturen och att nå en överenskommelse med bankerna.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev