tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Världens största trummaskin drog 80 000

Publicerad: 1 september 2010, 04:12
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Propellerhead installerar världens största trummaskin i Stockholm. 80 000 har sett viralfilmen på en vecka.

Ämnen i artikeln:

Grey

AS

Ardalan Samimi


På nätet sprids just nu en viralfilm där företaget Propellerhead, som gör musikmjukvaror, bygger världens största trummaskin. Filmen är en del i kampanjen ”Kick it up” och har som syfte att uppmärksamma musiker och producenter på företagets uppgradering av sin produkt, Reason Record Duo.

 - Idén var helt enkelt att uppgradering betyder att göra saker större så vi bestämde oss helt enkelt för att göra den största trummaskinen i världen, säger Anders Norman, strateg och kreativ chef på reklambyrån Grey, som står bakom kampanjen.

I filmen, som redan setts av mer än 80 000 personer på Youtube, bygger de upp den stora trummaskinen för att sedan sätta upp det i Stockholm med mjukvaran projicerad på byggnader. Målet är att filmen i slutändan ska ses av en halv miljon personer.

Nittio procent av Propellerheads försäljning ligger enligt Anders Norman i USA och Storbritannien.

- Det var därför extremt viktigt att göra något som kunde uppmärksammas i de länderna, säger han och berättar att de även planerar en världsturné med trummaskinen.

Arbetsgrupp Grey:

Strateg & cd: Nome Anders Norman. AD: Gustav Westman. Produktionsledare: Ulrika Grevin, Fredrik Almgren. Kundansvarig: David Schwieler.

Ljus och ljud: Funkarbrava.

Konstruktion och film: Propellerhead.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev