Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Världens bögigaste spelsajt

Publicerad: 21 juli 2009, 06:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:18

Fruity Bingo lanserar vad de hoppas är världens bögigaste spelsajt.


Det Maltabaserade spelföretaget Fruity Bingo riktar in sig på gaypubliken med en spelsajt designad från grunden och upp för homosexuella. Svenska Simlab har byggt sajten.

– Uppdraget var att bygga världens bögigaste spelsajt och det hoppas jag att vi har lyckats med, säger Mats Simons, konceptansvarig för Fruity Bingo på Simlab

Spelen som sajten tillhandahåller är bingo, videopoker och spelautomater.

– Bingo är populärt rent generellt men särskilt i gaykretsar. Det är ett trevligt och mjukt spel, ganska mycket en social företeelse. Man spelar och chattar och har kul tillsammans.

Simlab har tagit hjälp av den svenske konstnären Leif of Sweden för att hitta rätt utseende på pokerspelet. Kortspelens vanliga kungar och knektar är ersatta med vad som beskriv som manlighetsikoner från gaykulturens typgalleri; salta sjömän, muskulösa män i läder och biffiga byggjobbare. Och i spelautomaternas fönster har de välbekanta körsbären och de övriga frukterna byts ut mot analpluggar och pridedekaler.

Finns det ett behov av en sådan här sajt?

– Åtta av tio spelar något spel per år och spelmarkanden har rört sig mot att försöka samla in alla. Nu gör Fruity Bingo en specialiserad sajt. Det pratas mycket om rosa pengar och nu återstår det att se om det finns bäring i det här projektet.

Spelsajten lanserades igår och närheten i tid till Pridefestivaeln är ingen slump.

– Gayfrågor kommer att vara heta i media de kommande två veckorna så det var ett lämpligt tillfälle att lansera, säger Mats Simons.

Under festivalen ska Fruity Bingo göra en del gerillaaktiviteter för att marknadsföra sajten. Senare ska också annonsering i QX göras.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.