Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Väntrumskonkurrenter slås samman

Publicerad: 21 Augusti 2012, 04:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Erlandsson & Bloom, som bland annat driver sajten doktorn.com, överlåter sin tv–verksamhet till Nordisk väntrums–tv, och går samtidigt in som en stor aktieägare i bolaget.


Tv-skärmar i väntrummen på landets vårdcentraler och tandläkarmottagningar blir allt vanligare. Nu slås marknadens två största aktörer samman när Erlandsson & Bloom överlåter sin tv–verksamhet till Nordisk väntrums– tv.

Nordisk väntrums-tv sänder en vårdanpassad tv-kanal på drygt 1500 skärmar hos 700 vårdinrättningar runt om i landet.

– Den här fusionen känns naturlig. Vi har tidigare varit konkurrenter och har liknande kunder och underleverantörer, säger Brodde Wetter vd för Nordisk väntrums-tv.

Han fortsätter:

– Den största utmaningen blir nu att rikta koncentrationen mot att ta fram en så enhetlig och enkel produkt som möjlig. Vi vill nå ut med information och underhålla patienterna när de sitter i väntrummet och väntar.

Fusionen kommer att leda till kostnadsbesparingar på flera områden, men det ska enligt Brodde Wetter inte vara aktuellt med några personalneddragningar.           

– Vi vill kapa kostnader och kommer att kunna göra så. Bara sådana enkla saker som att vi nu kan dela kontor och kundtjänst. Initialt kommer vi att behålla den personal som arbetat med oss i de två bolagen. Sedan är tanken att vi ska expandera och öka personalstyrkan.

Samtidigt som de båda tv-aktörerna går samman fördjupar Nordisk väntrums-tv sitt annonssamarbete med TV4-gruppens Out of Home-TV, som sedan tidigare säljer annonsplatser på liknande skärmar på flygplatser och i butiker.

Nyheter och väder från TV4 ska även kunna ses på nordisk väntrums-tv:s skärmar framöver.

Nordisk väntrums-tv grundades i mars 2011 och hade under sina första tio verksamhetsmånader en omsättning på 663 000 kronor och gjorde en rörelseförlust på 1,4 miljoner kronor.

Erlandsson & Bloom, som driver fler verksamheter än väntrums-tv, omsatte under sin senaste bokslutsperiod 25,6 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 3 miljoner kronor. Värt att notera är att resultatet gäller för 18 månader och slutar sista juni 2011, då bolaget bytt från helt till brutet räkenskapsår.      

Fredrik Hammarbäck

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.