tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Utvecklare stäms för annonsfusk

Publicerad: 7 augusti 2019, 07:10

Facebook stämmer två app-utvecklare som de anklagar för att ha spridit skadlig kod i syfte att pumpa upp sina annonser. Foto: Pexels.

Två app-utvecklare anklagas för att ha kapat telefoner för att få dem att klicka på Facebook-annonser – och på så sätt få betalt.

Ämnen i artikeln:

FacebookDigitalt

LDV

Lucas De Vivo


När Androidanvändare laddade hem appar för fettförbränningsträning, rensning av telefonen eller för att få nya bakgrundsbilder, följde skadlig kod –malware – med. Det var två asiatiska bolag som låg bakom apparna, som hittills laddats ned mer än 207 miljoner gånger. 

Koden fick telefonerna att klicka på annonser på Facebook – utan att deras ägare visste om det. På det sättet har de två bolagen tjänat pengar som de inte haft rätt till. Det misstänker sociala medie-giganten Facebook som nu stämmer båda bolagen för bedrägeri, skriver Facebook på sin blogg

”Facebook upptäckte det här bedrägeriet under det pågående arbete med att utreda och stoppa missbruk från app-utvecklare och från missbruk av våra annonseringstjänster”, skriver Jessica Romero,  som är ansvarig för rättstvister på Facebook, i blogginlägget. 

Bolagens appar ligger fortfarande kvar på Google Play, och enligt sajten Techcruch har Google avböjt att kommentera händelsen. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev