"Uppropet kommer forma vårt samhälle"

2017-12-21 06:30  

JULFRÅGAN. Facebooks Sverigechef Sam Rihani tittar tillbaka på 2017 och siar om 2018: "Rollerna på marknaden mellan medie- och reklambyråer blir mer oklar".

Vilken var den största branschhändelsen 2017?

– Jag tycker att #metoo är det viktigaste som har hänt det här året, kanske till och med detta decennium. Jag tror verkligen att uppropet kommer att forma vårt samhälle framöver.

Vad är ditt personliga nyårslöfte?

– Att bli en mer närvarande pappa och make efter ett intensivt år med många resor och möten med spännande kunder. 2018 ser jag fram emot att vara hemma mer med mina barn, fru och hund. För mig är det viktigast att mina nära och kära mår bra och har det bra, allt annat brukar oftast lösa sig.

Om du ska sia om 2018, vad tror du kommer definiera nästa år?

– Mycket kommer att förändras:

1. Rollerna på marknaden mellan medie- och reklambyråer blir mer oklar. Det kommer ske en större konsolidering där båda kommer erbjuda det som är kärnan för den andra, detta för att kunna erbjuda strategi, produktion och medieplanering.

2. Fortsatt förflyttning av investeringar till digitalt och mobilt.

3. Videor i mobil ökar mycket och stories blir det nya formatet för att dela innehåll.

4. VR och AR fortsätter att växa och skapa nya möjligheter.

5. Sverige går till kvartsfinal i fotbolls-VM.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt