torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

United Screens passerar 100-miljonersvallen

Publicerad: 16 november 2017, 13:00
Uppdaterad: 16 november 2017, 13:22

Malte Andreasson, vd, och Stina Bergfors, medgrundare som idag sitter i ledningsgruppen och styrelsen. Foto: Janne Naess

I fyra år har Youtube-bolaget United Screens haft en stigande tillväxt, och under 2017 passerar man 100 miljoner kronor i årsbasis – samtidigt som tillväxten minskar, uppger Breakit.

Ämnen i artikeln:

United ScreensYoutube

Till en början var de fyra grundare som byggde upp Youtube-nätverket United Screens, men nu är det bara Malte Andreasson kvar.

Stina Bergfors, tidigare vd för Google Sverige, var med och startade bolaget och sitter kvar i ledningsgruppen och styrelsen.

Till Breakit säger Malte Andreasson att bolaget nu passerar två milstolpar, som man siktat på sedan starten.

– Vi passerar 100 miljoner kronor i omsättning på årsbasis i år, och har precis nått 500 miljoner visningar i månaden, säger han till sajten.

Resultatet ser enligt Breakit ut att bli i nivå med 2016, vilket innebär en mindre förlust på omkring två miljoner kronor.

Samtidigt menar Malte Andersson att det vore dåraktigt att sikta på lönsamhet nu, eftersom det snarare handlar om att etablera en marknadsledande position.

Malte Andreasson menar att procenten ofta blir väldigt hög när man startar ett nytt bolag eftersom man börjar på noll. Han är dock övertygad om att omsättningen kommer öka en hel del de närmsta åren och dra in mer pengar än många av dagens tv-kanaler.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev