Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

United Screens öppnar "Creator Studio"

Publicerad: 17 november 2015, 11:49
Uppdaterad: 22 december 2015, 13:25

United Screens öppnar Sveriges första och enda öppna Creator Studio för online video-kreatörer.


Ämnen i artikeln:

United Screens

United Screens Creator Studio ska bli flaggskeppet för Sveriges online video-kreatörer, som nu öppnar i centrala Stockholm.

Studion ska innehålla all den senaste tekniken som behövs för kreatörer att skapa, producera och publicera innehåll på online video-plattformar så som YouTube, Facebook, Instagram, Twitch och många fler.

Enligt United Screens blir studion den första och enda i sitt slag i Sverige, och kommer finnas tillgänglig för kreatörer som publicerar egenproducerat innehåll på öppna online video-plattformar.

– Det känns otroligt bra att kunna erbjuda en sådan här resurs för kreatörer med olika bakgrund och förutsättningar. Liknande ytor finns på Youtube Spaces i utlandet, bland annat I Los Angeles och Tokyo, men inget av dem är så öppet och tillgängligt som vi vill att vår resurs ska vara. Det är även en möjlighet för hjälp vid för- och postproduktion av innehåll, till exempel strategi och tips, redigering med mera, säger Niclas Lundberg, exekutiv producent på United Screens, i ett pressmeddelande.

United Screens menar att initiativet ska främja nästa generation av framtidens online video-talanger.

– Vi vill hjälpa kreatörer att ta ytterligare steg till framgång, det finns många talanger där ute som kan behöva ett extra skjuts i sitt skapande. Vi på United Screens vill vara med och på ett litet sätt bidra till en demokratisering av produktionsresurser, det är därför det är viktigt för oss att studion finns tillgänglig och är öppen för alla innehållskreatörer, oavsett storlek och plattform, säger Jenny Ericsson, chef för partnersamarbeten och digitala rättigheter på United Screens, i pressmeddelandet.

På måndag den 23 november öppnar United Screens bokningssystem för alla video-kreatörer.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

United Screens

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.