Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

United Screens blir We Are Era

Publicerad: 9 juni 2021, 12:47

RTL Group-ägda United Screens och Divimove har sedan tidigare arbetat tätt, berättar United Screens vd Natalie Tideström Heidmark i ett pressmeddelande.

Influencernätverket United Screens och Divimove blir ett gemensamt varumärke som får namnet We Are Era.


Ämnen i artikeln:

United ScreensNatalie Tideström Heidmark

United Screens och Divimove ägs sedan ett par år tillbaka båda av den tyskägda mediekoncernen RTL Group. Sedan de fick samma ägare har de två varit tätt sammankopplade.

Nu står det klart att de två bolagen ska bli ett varumärke som kommer att gå under namnet We Are Era. Totalt sett kommer We Are Era att vara verksamt på tolv europeiska marknader.

– Resan med rebrandingen av United Screens till We Are Era är otroligt spännande. Vi har de senaste två åren arbetat tajt tillsammans med Divimove för att hitta flera nya synergier och slipa vårt erbjudande ytterligare. Bland annat har vi kunnat erbjuda ännu mer insikter, data och mer effektfulla kampanjer till våra kunder och kreatörer, säger vd:n Natalie Tideström Heidmark, i ett pressmeddelande.

United Screens grundades i Sverige 2013. Affärsidéen bygger på att sammanföra influencers och kreatörer med kunder genom influencer marketing. Bolaget kommer att fortsätta som ett eget aktiebolag med en egen lokal ledningsgrupp även efter att de blivit ett gemensamt varumärke.

För en tid sedan publicerade Resumé en stor granskning av United Screens där nuvarande och tidigare medarbetare berättade om hur bolaget har en historia av konflikter – som fått stora konsekvenser för arbetsmiljön. I ett skriftligt svar på Resumés granskning förnekade Natalie Tideström Heidmark tidningens uppgifter som bland annat handlade om att ledningen ska ha behandlat anställda illa.

RTL Group i siffror för 2020

Omsättning: Omkring 6 miljarder euro (motsvarande omkring 60 miljarder kronor)

Vinst: 625 euro (motsvarande 6,3 miljarder kronor)

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev